top of page
Open cultuur tech logo 2.png

Over 

De nieuwste technologie voor iedere muzikant in Nederland

Open Cultuur Tech is een initiatief om de nieuwste Kunstmatige Intelligentie (AI), Augmented Reality (AR) en Avatar technologie beter toegankelijk te maken voor muzikanten in Nederland.

Open Cultuur Tech draait om het delen van kennis, ervaring en middelen waarmee muzikanten direct aan de slag kunnen in hun liveoptredens. Open Cultuur Tech doet dit door een toolkit te bouwen met laagdrempelige AI, AR en Avatar technologie en content te publiceren met o.a. best practices, opinies en ervaringen van ervaringsdeskundigen.

In een openbaar Discord kanaal en tijdens verschillende (hybride) live events biedt Open Cultuur Tech de ruimte voor creatieve makers om kennis en ervaringen te delen en samen in gesprek te gaan over de voor- en nadelen van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Binnen Open Cultuur Tech is er speciale aandacht voor het ontwerpen van eigen AI, AR en Avatar toepassingen voor de toolkit in samenwerking met muzikanten en hun publiek.
 Zo bouwen we samen vernieuwende prototypes en testen we deze tijdens de verschillende live events.  

Interesse om mee te doen? Neem dan contact met ons op.

My_Movie_4_AdobeExpress.gif

Samen met muzikanten, publiek, ontwerpers en programmeurs

In het werken met AI, AR en Avatar technologie komen veel verschillende terreinen samen. Het gaat aan de ene kant over de creatieve expressie van muzikanten, maar ook over de beleving van het publiek. Het gaat over de vormgeving van een interactieve ervaring (UX), maar ook over programmeren van computer code. 

Open Cultuur Tech brengt deze verschillende soorten kennis en ervaring samen in haar toolkit, updates en community. Het kernteam bestaat uit Thunderboom Records, Superposition, Reblika en Beeld & Geluid en wordt constant aangevuld door verschillende muzikanten en hun publiek. 

Ben jij muzikant en heb je interesse in het werken met vernieuwende technologie? Stuur ons dan een bericht of meld je hieronder aan voor een samenwerking

Muzikanten gezocht

Open Cultuur Tech is altijd op zoek naar muzikanten die willen experimenteren met de nieuwste AI, AR of Avatar technologie.

Bouwen vanuit publieke waarden

Grimes kloont haar stem met AI, de Gorillaz zijn een AR ervaring op Times Square en Travis Scott is een avatar in Fortnite. Deze wereldberoemde artiesten hebben de kansen en middelen om met de meest vooruitstrevende technologie te experimenteren.

Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook muzikanten in Nederland de kansen en middelen krijgen om met de nieuwste technologie te werken? Waarbij artistieke vrijheid, intellectuele eigendom, data privacy en de transparante werking van de technologie niet verloren gaan?

Open Cultuur Tech is een initiatief van Thunderboom Records, een stichting die zich inzet voor de verantwoorde ontwikkeling en toepassingen van nieuwe technologie in de muziekindustrie. Zij bouwen vanuit publieke waarden – samen met hun partners – aan een toekomst waarin iedere muzikant in Nederland gelijke kansen en middelen krijgt om veilig en autonoom te werken met de nieuwste technologie.

1684770180939_edited.jpg

De initiatiefnemers van Open Cultuur Tech

Thunderboom Records

Ontwikkelt verantwoorde technologie voor de muziekindustrie. Verantwoordelijk voor de AI technologie en het project management.

Superposition

Innovatieve ontwerp studio met een focus op het ontwerpen van interactieve ervaringen. Verantwoordelijk voor de AR technologie.

Reblika

Digital human agency met een expertise op het gebied van 3D technologie. Verantwoordelijk voor de Avatar technologie.

Beeld & Geluid

Beheert één van de grootste gedigitaliseerde media-archieven ter wereld. Verantwoordelijk voor de kennisdeling.

LOGO_Effenaar_wit_op_zwart_PNG-1_edited.jpg
Asset 1_edited.jpg
Waag-sponsorlogo_edited.jpg
LOGO-4.png
Asset 2_edited.jpg
NMS-square2_edited.png
fma_edited.jpg

Caradt

Centre of Applied
Research for Art, Design
and Technology

Contact

Contact

Voor vragen, opmerkingen of deelnameverzoeken kun je contact opnemen met Thunderboom Records via joost@thunderboomrecords.com of max@thunderboomrecords.com.

bottom of page