top of page
wonder what’s up there_edited_edited.jpg
Open cultuur tech logo 2.png

Toolkit

De toolkit van Open Cultuur Tech is een openbare verzameling van de meest toegankelijke bestaande en zelfontworpen AI, AR en Avatar tools. Alle tools in de toolkit zijn voorzien van een korte beschrijving en een handleiding waarmee iedere muzikant direct aan de slag kan.

At the Studio_edited.jpg

Onder constructie

De toolkit wordt op dit moment samengesteld. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of hou onze kanalen in de gaten.
Nieuwsbrief

De toolkit van Open Cultuur Tech richt zich op drie verschillende technologiën: Kunstmatige Intelligentie (AI), Augmented Reality (AR) en Avatars. Klik op de onderstaande links voor meer informatie.

At the Studio_edited.jpg
john-mark-arnold-soMvIOHmdgM-unsplash_ed
Female civil engineer working on CAD the

Kunstmatige
Intelligentie

Augmented
Reality

Avatars

Test shows

Tussen oktober 2023 en oktober 2024 organiseert Open Cultuur Tech verschillende live shows door heel Nederland waarin de toolkit wordt getest met uiteenlopende muzikanten en hun publiek.

Tijdens deze test shows wordt de meerwaarde van AI, AR en Avatar technologie samen ‘makend onderzocht’ en worden de resultaten openbaar gedeeld en meegenomen in het ontwerpproces van de eigen tools.

Interesse om mee te doen? Neem dan
contact met ons op.

Concert Musician

Ontwerpproces

Binnen Open Cultuur Tech is er speciale aandacht voor het ontwerpen van eigen toegankelijke AI, AR en Avatar tools waarin de artistieke vrijheid, het intellectuele eigendom en de data privacy van muzikanten en hun publiek centraal staan. 

Dit ontwerpproces start in juli 2023 en levert in een periode van anderhalf jaar verschillende openbare AI, AR en Avatar tools op. Aan dit traject werken meerdere type muzikanten, ontwerpers en programmeurs samen in een unieke multidisciplinaire samenwerking.

Om het ontwerpproces van Open Cultuur Tech zo transparant mogelijk te structureren wordt een eigen ontwerpmethode ontwikkelt die voortbouwt op het bestaande Double Diamond model. Hierin wordt het ontwerpproces in vier fases opgedeeld: ontdekken, definiëren, ontwikkelen en opleveren. 


De meest belangrijke schetsen, prototypes en test resultaten van dit ontwerpproces zullen worden gepubliceerd als update. 

Jewelry Sketches_edited.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste updates en live events.

bottom of page