top of page
wonder what’s up there_edited_edited.jpg
Open cultuur tech logo 2.png

Beeld & Geluid – hub voor audiovisuele verkenning

Beeld & Geluid is het landelijke media archief en museum. Beeld & Geluid is gevestigd in Hilversum en bedient grotendeels alle Nederlandse publieke omroepen en heeft miljoenen uren aan audiovisuele, tekst, game en andere content. Het biedt hierdoor veel mogelijkheden om te experimenteren in de wereld van audiovisueel onderzoek en ontwerp. Dit is belangrijk omdat erfgoed bedoeld is om te leven en hergebruikt te worden. Open Culture Tech is een welkome aanvulling op het groeiende portfolio van technologie-gedreven projecten waarmee het instituut en haar partners nieuwe mogelijkheden onderzoekt voor creatieve makers.


Credits: Jorrit Lousberg


Als openbaar instituut, dat bestaat om de behoeften van het publiek te dienen en te faciliteren, hecht Sound & Vision grote waarde aan het verantwoord en ethisch toepassen van nieuwe technologie zoals AI en AR. Ethische vragen rondom AI zijn eindeloos en evolueren voortdurend naarmate de technologie vordert. Open Culture Tech is een perfect voorbeeld van een artistiek en technologie-gedreven initiatief dat de potentie van nieuwe technologie op de creatieve industrie kan versterken.

Gregory Markus, oprichter van het RE:VIVE project en projectleider bij Beeld & Geluid geeft aan dat “Open Culture Tech een baanbrekende onderneming is die nieuwe tools kan verbinden met audiovisuele elektronische muziekuitvoeringen. Hierdoor wordt de toegangsdrempel verlaagd tot het punt waarop elke artiest dit opwindende nieuwe terrein kan verkennen".


Credits: Jorrit Lousberg


Samenwerken met Thunderboom Records is niet nieuw voor Beeld & Geluid. Het instituut was een partner binnen het WAIVE-project en Open Culture Tech-partner Superposition is ook een langdurige samenwerkingspartner. Als onderdeel van Open Culture Tech zal Beeld & Geluid haar internationale netwerk van creatieve, artistieke en culturele partners activeren om onschatbare netwerksamenwerking, input van best practices en diverse gebruikersbehoeften te bieden. Dit zorgt ervoor dat de resultaten van Open Culture Tech in handen komen van muzikanten van heinde en verre.


Kommentare


bottom of page