top of page
wonder what’s up there_edited_edited.jpg
Open cultuur tech logo 2.png

Open Cultuur Tech van start

Open Cultuur Tech is een initiatief om de nieuwste Kunstmatige Intelligentie (AI), Augmented Reality (AR) en Avatar technologie beter toegankelijk te maken voor muzikanten in Nederland.


Het draait om het delen van kennis, ervaring en middelen waarmee muzikanten direct aan de slag kunnen in hun liveoptredens. Open Cultuur Tech doet dit door samen met – muzikanten en hun publiek – een toolkit te bouwen met laagdrempelige AI, AR en Avatar technologie en content te publiceren met o.a. best practices, opinies en ervaringen van ervaringsdeskundigen.Open Cultuur Tech is onderdeel van Innovatielabs, een programma dat een impuls geeft aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, namens alle rijkscultuurfondsen, en ­CLICKNL voeren het programma uit in opdracht van het ministerie van OCW.


Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CLICKNL schreven twee keer de Open Call Innovatielabs uit, in 2021 en 2022. Deze oproep stond open voor vernieuwende en experimentele projecten om actuele opgaven in de culturele en creatieve sector het hoofd te bieden en de weerbaarheid van de sector te vergroten. Veel makers, culturele instellingen en andere creatieve partijen reageerden. Uit al hun ideeën zijn de eerste editie zestien projecten en de tweede editie zeventien projecten geselecteerd. Samen vertegenwoordigen de 33 initiatieven meer dan 200 partijen uit uiteenlopende culturele en creatieve disciplines.


Open Cultuur Tech is één van de zeventien projecten die in de tweede editie geselecteerd zijn.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page