top of page
wonder what’s up there_edited_edited.jpg
Open cultuur tech logo 2.png

Open Call / Artiesten gezocht (gesloten)

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van nieuwe technologie? Sta je open voor experiment en wil je de nieuwste Kunstmatige Intelligentie (AI), Augmented Reality (AR) en Avatar technologie toepassen tijdens live shows? Dan is dit de kans om je aan te melden voor het unieke Testprogramma van Open Cultuur Tech. Artiesten vanuit ieder genre zijn welkom.In het Testprogramma krijgen geselecteerde muzikanten unieke toegang tot de nieuwste experimentele AI, AR en Avatar technologie. In een periode van een 6 weken werk je toe naar een eigen live show waarin je de meest vooruitstrevende technologie van dit moment mag toepassen. Precies zoals jij dat wil. In de voorbereiding wordt je begeleid door technische experts die je zullen ondersteunen vanuit jouw eigen artistieke visie.


Het programma


- Vergoeding van ± €1.500,-

- Een eigen live show in oktober (2023), februari (2024) of juni (2024)

- Een concertlocatie naar keuze

- De mogelijkheid om te experimenteren met AI, AR of Avatar technologie

- Voorbereidingstijd en ondersteuning van technische experts

- Muzikale en artistieke vrijheid


Ontdek vernieuwende vormen en geluiden met behulp van AI, bouw een virtueel podium met zwevende decorstukken in AR of gebruik Avatars als body double, achtergronddansers of bandleden. Je krijgt letterlijk alle vrijheid om jouw muziek en performance op oneindig veel manieren te verrijken – precies zoals jij dat wil.


De Open Call is geslotenOpbouw van het programma


Fase 1

In de eerste fase onderzoek je de mogelijkheden van experimentele AI, AR of Avatar technologie. Je test verschillende technieken in de creatieve studio en bouwt samen met technische experts aan een live show waarin jouw live concert wordt verrijkt door de nieuwste technologie.


Fase 2

De tweede fase bestaat uit jouw unieke live concert waarin je samen met je publiek ontdekt hoe de nieuwe technologie werkt in de praktijk. Het is belangrijk dat er tijdens de live show ruimte is om te experimenteren. Dit betekent ook dat je fouten mag maken en dat het publiek bij dit proces betrokken wordt.


Fase 3

In de derde fase wordt de live show nabesproken met het publiek en de technische experts. Dit gebeurt direct in de zaal na de show. Wat kunnen we leren van jouw live concert? ging alles volgens plan of werken sommige dingen op het podium anders dan gehoopt? Wat ging er goed en wat zouden we de volgende keer anders kunnen doen? Blijf je de technologie bijvoorbeeld gebruiken in volgende shows of zou je wat anders willen?


Na de show is het Testprogramma afgelopen en mag je de technologie blijven gebruiken zoals jij dat wil. Je bent onderdeel van de Open Culture Tech community en bent automatisch uitgenodigd voor alle volgende events en programma‘s.


Toolkit

Het uiteindelijk doel van Open Cultuur Tech is om een openbare toolkit met laagdrempelige technologie én best practices te ontwikkelen die iedere muzikant in Nederland eenvoudig kan gebruiken. Jouw ervaringen tijdens het Testprogramma worden meegenomen in de ontwikkeling van deze toolkit en zijn een belangrijk onderdeel van dit ontwikkelingsproces.


Voor iedere muzikant in Nederland

Het Testprogramma van Open Cultuur Tech biedt alle muzikanten in Nederland toegang tot technologie die tot nu toe alleen bereikbaar was voor wereldberoemde artiesten zoals Beyoncé, Gorillaz of Travis Scott. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, het Testprogramma van Open Cultuur Tech verwelkomt alle type muzikanten van alle niveaus.


De Open Call is gesloten

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page